Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då dagarna är mulet destruktiva

När hon vaknar efter festen
med gammal parfym i näsan
och smak av gammal sprit
och någonannans rökta cigaretter
då vill hon vara äkta igen

Hon minns inte om hon har en främlings svett
på sin kropp
eller om kudden har drunknat i tårar
där drömmen påminde henne om en verklighet
hon druckit sig ifrån

Hon tänker på barndomens rentvättade dagar
tvättmedlets doft i skära nattlinnen
och midsommarnätternas drömska blommor
under en kudde av hopp

I fönstret har hon en basilikaplanta
som hon vårdar
En basilikaplanta som ger tröst
då dagarna är mulet destruktiva

Ett blad av doft där livet pulserar
mellan brösten, längs handlederna
och vid halsens känslighet

Ett blad som ger henne ny doft
då hon vill vara äkta




Fri vers av Tina-sol
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-27 17:49



Bookmark and Share


  Effell
Ja vad ska man säga... Du vet att jag älskar \"socialrealism\", eller vad man ska kalla det. :)
2007-06-30

    Bim
Tycker mycket om den här texten,balansgången mellan vem man är och vad man gör,tycker du blandar minnen och förhoppningar på ett snyggt sätt.hälsn.Bim
2007-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol