Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu en text som jag stulit av mig själv i mejlsammanhang


teknikens underverk (närapå en novell)








...jag vet aldrig om det
jag lyssnar på sänds digitalt
eller verbalt,
det är därför jag föredrar digitaltv,

när jag har boxen på så stannar bilden
upp ibland och blir en stillbild,
ibland blir det små fyrkanter som fryser
till och förstör spänningen just när det
skall till och hända något...

när jag inte tittar genom boxen
utan bara via flerfamiljshusets antennssladd
så blir bilden visserligen grynig
men då blir det nästan aldrig
några tekniska fel
så en har något att reta upp sig på...
och då är ju den kvällen förstörd,

det liknar att gå o se en match i fotboll
i verkligheten,
där finns alltid saker att reta sig på,
folk som skymmer sikten i tid och otid,
folk som ber en se vad klockan är och så
hörs strax ett stigande jubel
sekunderna efteråt
trots att en suttit och tittat stint
i tjugosju minuter precis innan och andra
härliga saker
som bara händer i direktsändning...




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-20 00:09



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Dom små fyrkanterna, ja! Dom är vackra egentligen, om man orkade inse det när man är som mest irriterad...Betyder digital-teve att någon har fingrat på den gamla fina tekniken för oss? (Bry dig inte om de sänkta betygen! Jag hatar betyg.) ;-)
2007-07-20

  Antropofagen
Så är det jämt. pinknödig, chansar och dom två målen kommer ju då. Eller Hirdwalls biroll i Beck. Eller tomtejävelen.
Taskig tajming, Hedlund, sa Bengt till Staffan .
2007-07-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP