Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet 21 maj 2007


Min själ är fjättrad

Min själ är fjättrad..plågad..sargad och torterad..
sliter rasande i sina bojor..
ömsom i vanvettig ångest..
följt av rasande ursinne..
bunden av pliktkänslan..konventionen..lojalitet och gamla vanor..
en länk brister..och följs av en lättnadens suck..
så ännu en..och ytterligare en..
vartefter kedjans länkar ger vika..en efter en..
och vittringen av frihet blir starkare..
ökar min styrka..ger mig omänsklig kraft och energi..
jag spränger mina bojor..vars länkar slits itu..
jag lyfter likt en raket..bunden av motståndet..
först segt..långsamt..och skakande av ansträngningen..
för att snart rytande av energi..bryta mig loss..ökande i styrka och fart..skjuta iväg..
snabbare än de som fjättrat mig kan ana..
fri från alla band..
svävar jag bort i natten..
tyngdlös och fylld av energi in i evigheten..
jag låter mig aldrig fångas mer..




Fri vers av Stjärnöga
Läst 297 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-21 11:10



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Kraftfull, manande och dramatisk. Kanske en längtan, kanske upplevt. Sättet att skriva ger känsla av ett pågående flöde där skeenderna avlöser varandra utan tydliga gränser.
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga