Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 20 juni 2007


Falsk men ändå sann

Falsk men ändå sann.
Omöjlig att älska
men trots det såå värd att älska.
Ett hjärta av guld
maskerat som en sten.
En labyrint av lögner
med några väl valda sanningar
dolda på vägen.
Många är de som irrar bort sig
och ger upp på färden.
Du irrar i din egen labyrint
ett offer för dina egna sanningar.
En mästare i dupering.
Längtar efter närhet och oändlig kärlek
men hyllar oberoendet.
Farlig och besvärlig
men också oskuldsfull
och obegränsat skyddslös.
Sårbar som få.
Ömsom den bäste av vänner.
Därnäst en Sphinx och totalt oåtkomlig.
Fylld av så många motsägelser.
En Enigma
svår att förstå.
Jag har gläntat på din dörr.
Dina knutar har jag löst upp.
Jag ser dig.
Mycket återstår att förstå
men ett vet jag.
Du är min vän
och jag finns här när du vill.
Jag har min egen labyrint
och mina egna sanningar.
Låt oss irra runt i våra labyrinter
och vara ensamma tillsammans.





Fri vers av Stjärnöga
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-21 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga