Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tjärnkraft

med kattguld i fickan
en främmande man
gav mig en röst
nående bortom mig själv
och tillbaks igen

duvor
korpar
gamar

i botten av hans ögon
en ankdamm av drömmar
jag dök
sjönk som en sten

han
tömde fickan
flöt

det finns dagar
jag inte minns
nätter
då månstrålar
når hans lämningar




Fri vers av Maud Li
Läst 415 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-10 12:39



Bookmark and Share


    BTS
Män med kattguld i fickorna och småtrista drömmar som endast kan frodas i en ankdamm kan man säkert vara utan. Sista stofen mycket fin!
2007-08-15

  Ronny Berk
strålande textat om dagar och nätter som srålar av metaforer och andra lämningar...ja...
2007-08-15

    Bodil Sandberg
Vilket djup!!!Vilka formuleringar...förbaskat gripande poesi!!!
2007-08-14

  aftermath
ah.. så härliga rader du kommer med Maud!
vinner på omläsning för var gång
vinner på lagring
som ett gott
vin!
2007-08-10

    BetweenTheLines
Snyggt formulerat och målat,lagom drömskt och dramatiskt!

schysst,schysst!
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Maud Li
Maud Li