Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utkast skrivet 14 augusti 2007, 01:15


Tiden stannar upp

Som för ett ögonblick
ett andetag långt
stannar tiden upp
och mitt universum
slutar att snurra
runt sin axel.

Jag håller andan
mitt universum
fryser till is vid den
absoluta nollpunkten
i min väntan.

Ju längre min väntan
desto mer frusen min själ.
Ja, hela mitt hela universum
kan fastna i en evig
permafrost
som ingen någonsin
kan tina upp.

Där ser jag resten av
galaxerna singla förbi
med andras liv i
perfekt harmoni
som inget märker
av min tragedi.

Allt jag behöver
är ett ord en vänlig blick
och lite kärlek från dig
och mitt universum
börjar genast att
snurra runt igen.

Bara lite värme och kärlek
och av frosten och isen
märks inte ett spår!




Fri vers av Stjärnöga
Läst 426 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-14 01:22



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Fångande inledning! Man känner verkligen hur det stannar upp. Mäktigt med rymden som spelrum för känslorna. Favoritrader är:

\"Där ser jag resten av
galaxerna singla förbi
med andras liv i
perfekt harmoni\"

Intressant ordval med singla, som ju brukar användas om till exempel lätta snöflingor. Här förtydligar det känslan av lätt bekymmerslöshet, som ju utmärker galaxerna här, med deras perfekta harmoni.
2007-08-20

    Nicklas VIP
Underbart vacker. Det är otroligt jobbigt, svårt och smärtsamt att vänta, att inte veta. Det fångar du galant i denna text. Hoppas du slipper vänta, att ditt universum snart börjar snurra igen!
2007-08-14

  Maria Zena Viklund
åh så vacker, tusen rosor till dig för allt det vackra du ger, ser o berörs o åskådliggör din vackra poesi ur djupet från mitt hjärta!
2007-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga