Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i en glimrande stad


det som är

filmer från nu precis nu
spelas upp bakom fönstret
på mitt café
huvudroller byts ut
varje sekund är det nya krigare

krigare som har klätt sig
i verklighet
i leopardmönstrade själar bakom
palestinasjalar haschpipor leenden

de är poeter
sårbara ryggtavlor
som försvinner längs gatorna
adjö

plötsligt faller himlen i gråt
de sätter tak över sina själar
i rödljusen förändras blickarna
när man har tid att se varandra i ögonen

jag förälskas av de
som har världen i sina blickar
av de som gömmer tusen vetskaper
innanför spräckliga t-shirts
det är så många som vet
så mycket mer än de kan ana

genom fönstret ser jag
den förbannade jävla sanningen
jag ser tiden som färdas
genom människors fötter
mot en trottoar som alltid
finns till hands

och jag har sagt det förr
vi är likt årstider
formas av allt omkring oss
när vi lämnar en plats
kommer alltid en annan

mitt kaffe svalnar




Fri vers av martinamartina
Läst 483 gånger
Publicerad 2007-09-05 13:14



Bookmark and Share


  prinscess VIP
mycket bra skrivet
den här fastnade jag för
bokmärker
2007-09-05
  > Nästa text
< Föregående

martinamartina