Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kajplats 44



så mörka drag
och vatten som blev

så fel det smeker

om dig
någonstans

är det kallt?

vi vet ju inte vart vi tar vägen,
vi vet ju inte det





Fri vers av Rakel Lorner
Läst 548 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-09-25 20:39



Bookmark and Share


  Ms Lovecraft
Två månader senare går jag fortfarande med slutraderna ekande mellan väggarna i kajplats 26. I guess that\'s the högsta betyg jag kan ge.
2007-11-22

  Håkan Tendell
Månne målar du en såväl ödesmättad som rofylld bild av förälskelsens skymning.
2007-09-30

  Just Emotions
APPLÅD*
2007-09-27

  Antropofagen
Vi vill veta, eller vill vi det? Komprimerad, högkoncentrerad frågeställning och så många outtalade rader. Lyfter på kepsen och bugar mig i minst 45 grader, innan jag läser den ytterligare en gång.
2007-09-27

  Ms Lovecraft
Den här texten har förföljt mig hela dagen. Det är det krassa konstaterandet om existensen som sådan som fångar mig.
2007-09-26

  Effell
Den är jättebra, och samtidigt får jag jobbiga vibbar av den... kanske mest för att mitt eget privatliv är komplicerat för tillfället. Nå, så hursomhelst, din text berörde mig.
2007-09-26

  August L S
Du tecknar en väldigt nära bild med små medel och penslar. Det är dovt och vemodigt.
2007-09-25

  Carlita
underbart att du är tillbaka, din poesi har lyst med sin frånvaro!

jag gillar titeln först och främst, en plats. en kajplats. det gör det hela så mycket närmare.

tolkar det som vilsegång, med kompassen åt fel håll och samtidigt sökandet efter den rätta vägen

distansen är perfekt, du ger exakt den mängd information som behövs för att man ska ana sig storyn men ändå inte kan nå dess riktiga djup utan själv måste tolka vidare vad det egentligen är som sker i texten.

snyggt Rakel!
2007-09-25

    Bögen
Ömt och sorgset trevande om det som blivit så fel...
Starkt - ömt och tåligt...
2007-09-25

  Anna Frölander
du har en egen stil, som jag gillar. Det är som att orden inte riktigt vet sin plats, de rör sig lite och så plötsligt hamnar de rätt och man vill läsa igen och se vad som mer kan upptäckas, vad som ligger gömt, vad man kan ha missat. Det är så jag upplever den här dikten och det är fan bra, tro inget annat!
2007-09-25

  Elin R
sista ordet, eller det efter \"vi vet ju inte det\" kan tas bort, tror jag. annars är det vackert, och frågan är fin, lite öm.
2007-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji