Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den kommer snart.


Att vaka sömnen



Minns den gång då det rann över
flötet en enda konung
spelade honung

(eller om det var tvärt om)

och det kändes
inte som ett spel

men tills dess
jag slickar håret alldeles platt
längs armarnas lås

det blåser
ost, fett och tårar
medan
gässen gruvar barn i vassen




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 469 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-26 20:32



Bookmark and Share


  Antropofagen
Inte ett enda slitet ord i en skönt skruvad text. hellre äkta honung än spelad konung.
2007-09-27

  August L S
Det känns som en väldigt svårtydd text som väcker frågor, vilken kommer, var det en kung som spelade honung eller en honung som spelade kung. Jag tror det tidigare. Någon stor och bestämmande som försökte låtsas som söt.
Kanske förstår jag lite, inte fjärde stycket även om jag har en förnimmelse om vad det kan betyda mer. Det är som en dikt där det sitts och tänks tillbaka, minns ju redan första raden. Blåsten blir då som skeendet som virvlar förbi och bär med sig alla dessa saker medan tiden går.

Men stycket med håret är förbryllande. Speciellt som det är i nutid. samtidigt som berättaren i dikten minns?

Men det är en spännande dikt. Känns eftertänksam med alla dessa minnena. Det finns mycket att nysta i. Antagligen synd att den inte är längre.
2007-09-27

  Steffepeffe
Den här vibrerar av nåt slags närvarande längtan som känns i magen... Du har en speciell förmåga att uttrycka känslors kroppslighet. Och att få olust och sensualism att lixom slinta in och ut i varandra från varsin sida av knivseggen... Speciellt, var ordet!
2007-09-27

    Bögen
Rakel är tillbaka!
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji