Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aurora Borealis


klar, kall vinternatt
snön knarrandes under sulan
kylan biter i kind
kylan river mitt inre
när ett djupt andetag jag tar

blickar uppåt
mot den djupa, svarta
himlarymden och jag ser

färginferno
böljar, hoppar, flyter
i grönt, rött och lila

tystnaden störs
endast av ett sprakande
fräsande

jag sprang

skrämd

in

känslan

blev mig övermäktig

ensam under natthimlen




Fri vers av glittertindra
Läst 309 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-05 21:47



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
starka känslor om ändå något så vackert så vi skräms undan! mycket vacker!
2007-10-16

  Peter Matsa
här fångade du känslan
att stå ensam under natthimlen

inför miraklet
2007-10-08

    ej medlem längre
En klar och tydlig,
och vacker bild av ett norrsken,
som jag tolkar det,
jag snappar även upp känslor
som rädsla och ensamhet...ja
övergivenhet kanske
2007-10-07

  VITRIOL
Ett norrländskt privilegium. Jag har en glitterlåda i min minnesbank av isande snö- och himmelsminnen från barndomsåren vid polcirkeln :) Fint fångat. Berörs, minns och börjar nästan frysa.
2007-10-06

  Vind
Ett norrländskt norrsken är mäktigt. Man känner sig liten inför ett sådant magnifikt skådespel. Väl anlagd \'ton\' i dikten.
2007-10-06

  drakbruden VIP
Underbar text. Det är bara en liten teknisk detalj. Jag stör mig på att du byter tempus. Jag skulle ändra sprang och blev till springer och blir. Men du beskriver skönheten och skräcken helt klockrent!Så är norrskenets magi....
2007-10-05

  aftermath
icy sky at night paddles through the water...
kan inte låta bli att koppla din vackra dikt med neil young!!!
2007-10-05

  Ronny Berk
med vinterkylans bitande som välfunnen metafor för texten över känslan till ensamhetens ...
2007-10-05
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra