Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av anneli helsing


Staden

Man går förbi varann varje dag
sällan e någon glad
ingen tar på någon, hälsar nästan ej
orkar knappt ett litet hej
pratar hela tiden i sin lilla mobil
me den kan dom tydligen gå flera mil.

Tittar väl lite grann? Ok, kollar si å så
fortsätter sedan disktret att gå
ämnar sedan att skynda å skynda
tiden vill man minsann inte allls synda
min vän,min vän.jobbet först, nöjet sen. Deras heliga ed
tycks vara nån hemlig sed.

Frågar man om klocktid..e man tydligen inte klok
ombedes slå upp de i en bok.
okänd kan be en köpa ut
men se! där kommer en ilsken snut!
Livet e inte som en saga
gynnar visst inte de svaga
Sammhället e sig lik..orkar inte på frågor svara
sånt låter dom vara
Jag har god lust åt detta skrika..
ombedes naurligtvis inte staten svika
Folket e bättre än staten
den arme krabaten.
Poesi har bättre ord,bättre budskap å mycket bättre rak på sak
politker torde stå å lyssna blygt på sina lilla tak.




Fri vers av anita VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-07 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anita
anita VIP