Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av annelie helsing


Morgonen

De e morgon och jag går igenom stan
intet ser dystert å likadan
men se där! Morgontrötta ungdomar ur bussen går
en jobbig dag dom kanske får.
Ja lider me dom. Känner deras motvilja...sån var man nog
minns de å log.
ja går visslande fram..tysta steg..mera än jag gitter
litegrann i benen de ännu spritter.

Skolan jag ännu minns
de trevliga å tråkiga därbakom ännu finns
En lärare som oftast skrek
en som var på tok för vek
Gamle vaktis som muttrade på samma ramsa när han var sur
hade nog aldrig i jobbet tur
Ha,ha..nog minns man honom..men en envis karl
som gav ständiga korta svar

låt se..är jag framme nu? Verkar inte så..ödes lott tycks spela ett spratt
lömsk som en katt
Två kvarter? Du milde tid!
kommer jag sent blir ingen blid.
ursäkter motaget inte så vitt jag veta
svårt att det rätta orden leta
ja får tydligen skammen svälja
de rätta orden välja
le försynt om de behöves den skyldige..be om nåd om ja de behöver
min vän,min.den tiden e över....
Framme nu...dörren stor & tung
den som byggde den var säkert väldigt ung
Friskt vågat, hälften vunnit
rädslan har redan försvunnit.




Fri vers av anita VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-15 17:23



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Den var skön att läsa, strömmande tankar på väg till jobbet ... lugnande läsning även om tiden i dikten verkade rusa iväg.
2007-10-17

    Maria Malm
Alla har vi våra skolminnen. Trevlig berättelse.
2007-10-15
  > Nästa text
< Föregående

anita
anita VIP