Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Monolog med mig själv.


Vapen - vila



Var det det här du ville
du är rädd nu
skrämd nu
din egen röst som rinner
ut men inte försvinner du
med den

De är lyckliga
de runt omkring dig

Du rasslar med det du har
men det är bara ord hörru
du är hal nu
som snor nu
du snyter ut i din näve
som kvävningsoxid och garage

De är inte så lyckliga
runt omkring dig

Är det för sent nu du undrar
slängde du ut dina trosor
genom fönstret
nionde våningen
ligger de på motorvägens linjer
du hittar dem inte
de smittar inte
längre
de är
så små och genomskinliga

Vi tittar inte mer nu vi hittar inte
fler filmer nu som kan sätta fingrarna i oss
för det som dånar är ändå inte
vatten
det är bara låtsaskatter i natten
som växer
och gör vad du vill men du
kom hit nu




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 416 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-28 16:02



Bookmark and Share


  Effell
Inre dialoger är intressanta, och jag gillar texten även denna gång. Här anar man alla möjliga sinnesstämningar slåss med varandra om utrymmet i en prövad själ. Allt i bästa socialrealistiska anda.
2007-10-29

  Elin R
du snyter ut i din näve
som kvävningsoxid och garage

Blandning av galenskap och djupaste allvar.
Tycker att den här texten är skön, och delvis papadoxal, som det kan bli när man pratar med sig själv.
Jag är inte riktigt med på kopplingen låtsatskatter och vatten, förutom att orden låter snygga mot varandra. Jag gillar det med trosorna! Och att texten pratar om ett oss, det spär på galenskapen, som utan tvekan bara är sund.
2007-10-29

    Bögen
Den spänning mellan fråga och påstående, som utgör titelns essens, bländar och lockar genom hela texten. Ömsom lockande, ömsom pockande - känslor i flöde.
2007-10-28

  Michaela Dutius
En dikt som ger frågor och tankar- en dikts viktigaste uppgift
2007-10-28

  Leif Furstedt VIP
Trotts vapenvilan så verkar texten glöda, eldigt och vackert.
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji