Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snökristaller och svärta

Mörkret sänker sig och natten smyger sig på.
Skuggorna tornar ruvande upp sig
och förföljer mig hotfullt
vart än jag flyr.

Min tillflykt i dunklet
dold bland flimrande skuggor
i konturlösa gråsvarta nyanser.

Tiden stannar upp. 
Jag slutar existera mellan andetagen.
Mitt hjärta fryser till snökristaller
slungad ut i kylan från din utandning.

Paniken så total och saknaden av ljuset.
Fångad mellan dimensionerna
utanför mönstet.

Det vita är underbart vitare
och det svarta blir en intensivt smärtsam svärta här.
Ingenting är detsamma
och jag ändras hela tiden i snabb takt.

Jag anar ljuset i fjärran
när smärtan balanseras av glädjen
av att finna sammanhangen och följa tråden
vart än den bär.
 

 

 




Fri vers av Stjärnöga
Läst 369 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-17 15:51



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Så fina och sorgsna rader!
2007-11-18

  "Silver" VIP
Vackert format, övertygande skildrat om det kaos som diktjaget slungas ut i, vilket balanseras med ett öppet slut: vart bär den röda tråden?
2007-11-18

    Mr.painter
Vackert vackert mellan sorgsna rader
2007-11-17

  Ronny Berk
finstämd poesi med nattmörker som smyger men skymtar ljuset i fjärran...vackerheter...ja...
2007-11-17

  Maria Zena Viklund
mycket vackert skrivet om den röda tråden, fint!
2007-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga