Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack rita för respons och för att du är så genomhärlig :)


förhandlar aldrig mer om mig



löften om kärlek
kräver löften om
uppoffring
av de kärlekar jag redan funnit
delar av mig själv
som alltid funnits där

men vem lämnar ifrån sig
ansvaret för sitt eget liv
glädjen som hittats
livet som levts
och levs bra

hur kan man förhandla bort det?

vissa saker behöver
förändras
förbättras
som för alla

men ansvaret är mitt
ingen annans

jag förhandlar inte bort mig själv
det som är jag
mitt innersta

där kärlek finns
ges den frivilligt
utan motprestation




Fri vers av glittertindra
Läst 279 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-16 21:30



Bookmark and Share


  Annika Gustafsson
Klockren, kärlek ska flöda
2007-11-17

  Tabes
JAAA! Kan du inte kopiera upp den här dikten och lägga den på vårdcentraler och gymnasietoaletter så att den sprids vidare. Fler behöver få den här insikten! Superbra!
2007-11-17

  aftermath
helgjuten text med de tre sista raderna som en självklar kröning
2007-11-16

    ej medlem längre
\"jag förhandlar inte bort mig själv
det som är jag
mitt innersta\"
man ska kunna vara den man är utan att behöva ändras i alla relationer, så läser jag denna strof

\"men ansvaret är mitt
ingen annans\"

det är det här allt handlar om! Ingen annan ska ta ansvaret från oss själva!

En text som väcker funderingar och igenkännande!
Strålande rader!:)
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra