Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iran-Irak och allt däremellan



Det rör sig fingrar
över rygg, runt höft och plötsligt
upp i halsen
befinner jag mig någon annanstans
än här
där det varnas om kött i natten

En blick så ofullkomligt
ren
sköljer fram
hot om fångenskap, en tanke
för mycket
om människans sår

Att släppas i det karga
är kargt

Att vakna i det döda är att förlora

Så sådde han sprickan i mig
en linje bortom linjen
för mycket




Fri vers av Rakel Lorner
Läst 447 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-30 01:50



Bookmark and Share


  Anna Frölander
du lyckas ofta få till så oväntade och häftiga kast i dina dikter, som här och jag gillar det skarpt. Det är som att orden har ett eget liv men att du med uppmärksam blick och smidig hand får ihop det så att det flyter, känns och överraskar.
Här ser jag det som att det är mitt i ett skeende, samtidigt som en rädd, skakad tanke letar sig in och vill säga nej, fast ja... jävla sprickor, varför ska det vara så svårt? Det finns en dubbelhet i dikten som jag gillar. Jag tycker förbannat mycket om hela den här dikten!
2008-01-10

  Mikael Lövkvist
Otroligt väl skrivet.
Ja, han sådde sprickan i dig.
Du fyller i den.
Jag beundrar din kraft.
2007-12-30

  Ms Lovecraft
Det som sås skall också en gång skördas.

Den här texten är det bästa jag har läst på mycket länge.
2007-12-30

    Bögen
Starka bilder med öppningar för mångbottnade tolkningar!
Hoppas kvällen var trevligt...
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Lorner
Rakel Lorner

Mina favoriter
ego
Manodefensiv
pompeji