Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isen lyste blå

 

Jag går på krackelerad is
slagen i bitar
tar steg efter steg
med försiktighet

Håller isen mig
eller väntar mörkret
där snön yr
och kroppar vilar frysta

Följer sprickorna med ögonen
söker början
där piken slogs
genom den glatta ytan

Vågor lockar
i stillhetens varande
pusselbitar läggs
bit efter bit

Går på krackelerad is
vandrar i svajande vind
söker strand
i isens sång

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-18 20:16



Bookmark and Share


  Gråsparv
Tummen upp... <3
2008-02-03

  Michaela Dutius
Mycket vacker- berör- lockar nästan fram tårarna när jag läser
2008-01-21

  Night Soul Woman
Gripande skrivet!
*applåd*
och tack för läsningen:)
2008-01-19

  korpfjäder
Din text ger mig bilder av hur det är med relationer - hur svårt det är att veta om tilliten bär, var man kan slå ner sin ispik, vilka sprickor som är farliga och vilka som bara är tecken på rörelse.
- och sången, den ljuva issången...
Tack!
2008-01-19

  DanSan
*****************************

Oj dagens andra mästerverk som jag
har den otroliga turen att få läsa . . .

För ett mästerverk är det i varje fall
i mitt tycke, det finns så mycket i denna
dikt som jag kan assosiera till . . .
till exempel isen och pussel . . .
isens hårda yta där piken slås i och
man drar sig framåt ännu en liten bit
i livet, kylan och den blå isen som . . .
och nu ser jag dock ljus i dikten när du
skriver att den krakelerar . . . känns som
att man kommer till någon slags insikt
och nog tror jag att du i dikten finner
stranden och fast mark att börja vandra
på . . .

Många gånger är det ju så att vi slåss
i bitar för att kunna gå vidare utan att
befinna oss i ett svart tomrum. . .

Och där sammlar vi samman det som
är vi och tar lärdom av det vi gått igenom
och tar våra staplande steg framåt mot
det som kan tyckas en onåbar horisont

Härliga metaforer som jag tar till mig och
*BOKMÄRKER och APPLÅDERAR*

STÅENDE OVATIONER till dig vännen!!!

*******************************
2008-01-18
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP