Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skolan i ett nötskal

Jag bara satt där. Vad skulle jag annars göra? Lyssna på lärarens eviga tjat om Alexander den store och Romariket?
Skulle inte tro det.
Jag hade målat många olika figurer i blocket nu och träsmaken i rumpan började krypa fram. Någon nös.
Läraren avbröt sig själv. Bara någon halv sekund bara för att titta upp och ge den nysande eleven en besvärad blick. Nästan omärkbart.
Så satte tjatet igång igen.
År 575?? F.kr. började romarna få mer makt och då…
Oj..
Vad skulle man göra när man kom hem? Jag hade lovat mamma att städa mitt rum och toaletten. Skit också.
Kanske skulle jag skita i det och åka till Caroline istället? Nej, mamma skulle bli besviken på mig då.
Får väl städa skitrummet då. Och toaletten.

Fåglarna seglade i luften utanför den gråa byggnaden. Undrar vad de ska göra. Bara flyga där? Kanske har de en barnaskara som de ska hämta mat till. Utanför en skola kan man hitta all möjlig skit. Det mesta av det är väl ätbart.
I alla fall för en fågel.
Bara andra lektionen. Jag har fyra underbara lektioner till att längta efter.
Borde ha sagt till mamma att jag var sjuk. Ont i magen. Och i huvudet. Det brukar funka.
Äntligen har han tjatat färdigt för den här gången. Jag samlar fort ihop mina böcker och försvinner ut ur klassrummet.
Fri.
För de närmaste tio minuterna.




Fri vers av Karin_
Läst 422 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-31 17:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
\"Livet är stenkul utanför murarna. Dit vill jag gå och inte hit.\" (Uggla)
2008-01-31

  Ronny Berk
en berättande text om frihetens begränsningar...trevligsaker ur vardagen väl skrivet...ja...
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Karin_