Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fräls mig

 

En sanning målas upp
höga kanter
blånad kyla
en isgata mot himlen

Där ska man gå
söka lyckan
klättra på stegen
mot livets karriär

Vägen är spikrak
så länge du lyssnar
kartbok är skriven
för tvåtusen år sen

Kan du inte läsa
eller lever i tropiken
kanske är utländsk
eller inte förstår

Döms du till utgård
bortanför kylan
där ondskan härskar
och mörkret förgör

En dom för evigt
hård av de visa
de som kan se
och läsa rätt språk

För inte finns värmen
ej tolerans och kärlek
i världar som avstår
från frihetens ord

Nej ge mig tropik
med is i drinken
en karta för alla
på esperanto

Så kan jag bli lycklig
när många får vara
de själar de är
och jag likaså

 

 

 




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-06 23:09



Bookmark and Share


  boen
Livsvillkoren är inte lika i denna värld.
Vitt arrogant kolonialmaktstänk mot
de kulturer och livsmönster vi så inbitet
ser ner på som mindre värda. Vi
klättrar som själva fan på dom
andras ryggar och trampar ner dom.
Dom syr våra skjortor och vi bär dom
två gånger innan dom åker i soppåsen.
Vi vet ju vad som är rätt och att
dom borde leva som oss. Vi skola
frälsa världen genom ekonomisk
tillväxt i privata former.

Du kanske tänkte på andra saker,
men så här associerade jag....
2008-02-08

  Thurizas
självständighet är vad som dyker upp i tanken=) en egen bananrepublik bara för en själv, där utanför och det är inte fel endå.
vägar som är spikraka har ett stort problem,man ser snabbt målet och blir inte överaskad av svängda krökta kurvor som kan få en på helt andra vägar eller direkt ut i den största djungel. överaskningarna är vad som gör livet intressant, visst kan man snegla på den flertusenåriga läran(gör det själv) det finns mycket där att lära om sig själv,tärningarna för vilket spel man endå vill delta i kastar man själv..
2008-02-07

  noname_realmind
En karta för alla... och få vara den själ man är...
Jag aldrig skriver jag under på att en enda variant sitter inne med \"den enda sanningen\"!

Bra skrivet om ett svårt ämne!
2008-02-06
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP