Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är kejsaren



som på badhusen
går runt och inspekterar
medborgarnas könsorgan

jag är kejsaren

som på mina banketer
tvingar
grånande senatorer
att köra i kapp runt borden

vid efterrätten
brukar jag släppa ut
en flock vild tigrar
för att sätta lite fart
på matsmältningen


jag är kejsaren

som ibland
delar ut kostbara gåvor
av skiftande slag

en skara eunucker
en groda
eller en kruka med
några flugor i

jag är kejsaren

som anlägger ett
safirinfattat torn
att ramla ner och slå ijhäl mig från
ut i fall att
jag skulle vara på det humöret






Fri vers av Peter Strid
Läst 407 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-12 16:54



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Klurigt och fantasifullt
bra poetat!!!
2008-03-12

  Daniel_78 VIP
givetvis har du också stor mage?
för visst har en kejsare det.

underhållande
men varsamt allvarlig text

jag tycker den håller textmässigt
bortsett från två stycken,

\"till gästernas fasa
och min stora förnöjelse\"
skulle jag klippa bort.

samt skriva om stycket

\"
till dom som
trots alt
vinglar hem
brukar jag dela ut presenter
av skiftande slag\"

just för att jag själv tycker det
känns lite pladdrigt att läsa.

jag gillar den.
tonen i dikten och det lilla stora
kejsaren.
2008-03-12

    Peter Strid
kritik mottas gärna
2008-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Strid