Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag blir aldrig gift och det är ditt fel

Jag har redan bestämt hur min frisyr ska se ut.
Och hur min klänning ska vara.
Den ska vara vit och skimrande.
Enkel och sexig.
I ett blankt slinkigt material.
Som formar sig efter min kropp när jag går.
Och jag ska ha vita blommor i mitt mörka långa hår.

Jag vet var vi ska gifta oss.
Och jag vet vilken färg du kommer att ha på kostymen.
Du kommer att vara så snygg så jag tappar andan.
Du passar i grått.
Kanske kritstrecksrandigt.

Och jag kommer att vara så vacker.
Med min vita bukett.
Och vi kommer att vara så lyckliga.

Jag kommer att säga ja direkt.
Jag som springer så fort någon tittar på mig för länge.
Men till dig skulle jag säga ja direkt.
Visst är det konstigt?

Så ser min dröm ut.
Men så vaknar jag ur min dröm.
Och kommer ihåg.
Att det är du och jag.
Och giftermålet känns långt borta.
Min skimrande klänning likaså.

Men drömmen är vacker.
Jag tänker inte sluta drömma.
För en dag kanske den blir sann.
En dag.




Fri vers av Glittra G
Läst 275 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-02 23:21



Bookmark and Share


  Tina-sol
Coolt. Vi kanske ska fortsätta skriva parallelldikter ibland. Det kan bli som ett tema. Får vi brainstorma om snart.
Kärleken utvecklas och stangerar inte. Det har jag lärt mig av ovanstående dikt.
2008-04-03

  korpfjäder
Vackert formulerad dröm!
Sen gäller det väl att lägga ner en del jobb så har man den i en liten ask. Eller var man nu väljer att lägga den!
2008-04-03

  Larz Gustafsson VIP
Det blev den till och med för mig.
Då finns det hopp för alla.
2008-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G