Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon ville se sig själv i spegeln en dag och inte hata

Hon avskydde spegeln.
Samtidigt som hon älskade den lite grand.
Ibland var den snäll mot henne.
Men för det mesta inte.

Den gjorde det lättare för henne att hata.
Hata sig själv.

Men hon kunde inte sluta spegla sig.
Hon behövde någon som talade om för henne vem hon.
Hon hade ingen annan.
Ingen annan som hon litade på.

Folk brukade tro att hon var fåfäng och ytlig.
När hon alltid speglade sig så fort hon fick möjlighet.
Men de förstod inte.
Hon ville bara se sig själv en dag i spegeln och inte hata.
Hata sig själv.

Så hon fortsatte titta.
I väntan på den dagen.







Fri vers av Glittra G
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-03 19:23



Bookmark and Share


  korpfjäder
Väcker många tankar - om människor bär en massa självhat måste det ju komma någonstans ifrån. Hur speglar vi barnen i vår kultur egentligen..... misstänker, att de där självbilderna som ser så otäcka ut har med sånt att göra.
2008-04-03

    ej medlem längre
\"Folk brukade tro att hon var fåfäng och ytlig.
När hon alltid speglade sig så fort hon fick möjlighet.
Men de förstod inte.
Hon ville bara se sig själv en dag i spegeln och inte hata.
Hata sig själv.\"

Känner så väl igen mig! Mycket bra skrivet. gillar
2008-04-03

  Dr Jimmy Johansson The 777
Vi speglar oss alla i varandra.
2008-04-03

    Oprofessionell
usch sånt här berör mig, kan tänka mig att många har det sådär men folk vill bara avfärda det istället för att hjälpa, väldigt bra skrivet
2008-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G