Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes blodiga liv

Hon stirrade på händerna framför sig.
De var blodiga.
Hon var värdelös.
Det visste hon.

Hon ställde sig i duschen.
Lät vattnet tvätta bort allt det smutsiga.

Hon såg hur blodet rann av henne.
Blandade sig med hennes tårar.
Det sved.
När vattnet mötte hennes öppna sår.
Hon satte sig ner i badkaret och grät.

Hon svepte in sig i en badrock.
Och satte sig i soffan.
Hela hon skakade.

Hon tömde glaset som stod på soffbordet.
Det var starkt.
Och skönt.
Precis det hon behövde.

Telefonen ringde.
Det var hennes underbara pojkvän.
Han lät orolig.
Ifrågasatte varför hon inte svarat på ett helt dygn.
Frågade var hon hade varit.

Hon ville svara honom.
Men hon fick inte fram några ord.
Hon bara lyssnade på hans röst.
Och grät tyst.

Hon förtjänade inte honom.
Det hade hon aldrig gjort.
Han ville komma över.
Men hon ville inte att han skulle se henne nu.
Så hon sa att hon inte ville träffa honom idag.
Trots att hela hennes kropp skrek efter hans beröring.

Han blev ledsen.
Det hörde hon.
Men hon kunde inte förklara.
Så hon sa hejdå och la på luren.

Hon fyllde på sitt glas.
Och tömde det också.
Sen plockade hon fram bandage.
Och började vant linda det runt hennes armar.







Fri vers av Glittra G
Läst 287 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-05 16:08



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Det är oroväckande att vi lär oss att skada oss själva och andra.
2008-04-06

  micke marin
oj va bra
verkligt och tungt
känner att båda vet och ser att de inte kan mötas just då.
2008-04-06

  häxanmara
Aj aj denna text är ju såå verklig i verkligheten..
2008-04-05

  Carola Zettergren
Hugaligen här skriver du poesi
om en allltför vanligt förekommande
tragisk verklighet!!!!!hundramiljoner
applåder för en viktig text!!!!
2008-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G