Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan i svart

Jag är nog lite annorlunda.
Jag var nämligen den enda i Stockholm idag.
Som inte skydde snön.

Det blåste hårt.
Vinden piskade.
Människorna i vimlet hukade sina huvuden.
För att undvika att få snö i ansiktet.

Jag vände i stället mitt ansikte upp mot de virvlande flingorna.
Och tog tacksamt emot dem mot min hud.

Jag kände mig fri.
Jag älskade vädret just då.
Jag älskade att känna svalkan mot min hud.

Så om du såg en kvinna i Stockholm idag.
Klädd i svart.
Med mörkt hår som yrde runt i vinden.
Som tittade upp och mötte de stormande vindarna.
Som försökte fånga snöflingorna med sin mun.
Och smaka på dem.

Om du såg kvinnan som log.
I stället för att gömma huvudet under kappan.
Så var det antagligen mig du såg.

Det är jag som är kvinnan i svart.
Du skulle ha sagt hej.




Fri vers av Glittra G
Läst 306 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-09 03:31



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Underbart poetat!!!
Applåder i massor!!!
2008-04-11

  korpfjäder
Det här gillar jag. Både komposition och innehåll. Den där svarta trotsiga livsglädjen mitt i storstaden. Den som vänder upp huvudet mot himlen och älskar snön. Kände du himmelssmaken mot tungan?
2008-04-09

  Larz Gustafsson VIP
Det kan du lita på att jag skulle ha gjort.
Och kramat om dig mitt i det svartvita.
Dansat runt, kanske.
Men jag tycker inte om snö.
Där skiljer vi oss åt.

Jag är emellertid övertygad om att det hela var en vacker installation, ett konstverk: du i svart mitt i det vita.
2008-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G