Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gillade frukost lite för mycket

Jag gillade frukost lite för mycket.
Så jag kunde inte ta livet av mig.
Inte den här gången heller.

För när natten började gå över i gryning.
När de första solglimtarna började synas.
Så längtade jag lite för mycket efter frukosten.

Efter färskt bröd.
Ost.
Juice.
Och te.
Drack inte kaffe på den tiden.

Det började vattnas i munnen på mig.
Där jag låg i sängen.
Och fantiserade om min frukost.
Så jag sköt fram självmordet till natten därpå i stället.

Ja det fanns en tid i mitt liv då det enda som var bra.
Var den där frukosten på morgonen.
Då jag fantiserade om frukosten.
Medan jag smidde planer för mitt självmord.

Jag älskade att få sitta ifred och äta frukost.
När det var tyst i hela huset.
Och bara jag var hemma.
Då jag var lika ensam som jag kände mig.
Och fick umgås ifred med den enda person jag litade på.
Mig själv.

Så det blev inget självmord den gången.
Inte natten därpå heller.
Trots att jag fortsatte att hoppas på.
Att jag en dag skulle våga.

Nej det blev inget självmord.
För jag gillade frukost lite för mycket.









Fri vers av Glittra G
Läst 297 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-04-10 04:09



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Makalöst bra poetat!!!
om livet när det inte betyder
så mycket som det ska!!!
men tack o lov för frukostmorgon!!!!!
2008-04-11

  Tina-sol
Rubriken och hur den rinner som en tråd genom texten uppskattas. Den ger flyt och rytm!
2008-04-10

    Melona
det finns inget bättre
än när det vänder

sjunger en viss lemarc,
så är det, det
lättar alltid en aning iallafall när
morgonljuset kommer med hopp

och frukost, håller med, det finns inget som går upp mot det!
tack för att du känner samma
2008-04-10

  korpfjäder
Alla sätt att överleva är bra och frukost verkar vara ett utomordentligt sätt att få lov att umgås med nattliga dödstankar och varje morgon ändå få njuta av livet. Fin text om hur det kan vara när livet är en aning kusligt.
2008-04-10

  Larz Gustafsson VIP
Khadaffi sköt upp sin statskupp på grund av att en mycket populär arabisk sångerska skulle sjunga på det datum då man från början hade tänkt att den skulle äga rum.

Jag förstår precis hur du tänker.
Som Dave Edmunds sjöng: \"From small things, mama, big things always come.\"
2008-04-10

  stella
Vilken pärla! Du kan det där med överlevnadsteknik...
2008-04-10

  Dr Jimmy Johansson The 777
En fin frukost förgyller livet märkvärt markant.
2008-04-10

  Lyckohäxan Enediel
Det där som mina tankar i tonåren...rysligt bra skrivet...och tack o lov att du gillar frukost!
2008-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G