Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samtid, den tid det tog fru Vera Wellingbam att ha simmat mellan Jersey och Le Havre den fjortonde juni 1932 melllan klockan 09.32 på morgonen och eftermiddagen samma kväll nästan exakt en vecka senare, den tjugoandra juni, hon åt lunch på vägen


Kusligt om spel o dobbel







Jag vann pengar på spel på hästar igår,
ego boy, om han kunnat tala från sin grav
hade han förstås gnäggat glatt åt detta,
men Legolas hade bara lagt upp
ett gnäggande hånskratt
åt mina små belopp på varje spel.

Aldrig förr har jag väl vunnit så många spel
samtidigt på kusar, borträknat från
första gången jag spelade en v5a och
vann närapå femtusen pistoler,

i själva verket var det ett starkt
reducerat system som täcktes av
fem kuponger och bara hade fem chanser
på tjugosju att gå med vinst om
den rätta raden täcktes av de kusar
jag tagit ut på systemet.

För övrigt kan jag blott meddela
en sorgesam sak. Min öronläkare har
drastiskt velat minska på mitt intag
av vätska, han tycker att jag dricker
alldeles för mycket.

Han råkade ställa frågan vid fel tillfälle
för mig. Som jag har ett känsligt samvete
berättade jag förstås genast att
den intagna mängden den veckan
rörde sig om cirka 17 liter...

upprörd blev han förstås när jag upplyste
honom om att drickat mestadels bestod av
te, läsk och vatten emedan jag slutat
med alkohol många år tidigare.

Han ansåg att jag upptog hans tid
till ingen nytta med sådana sagor och
hänvisade mig till förlagsbranschen,
vilken inte ännu i denna dag velat veta av
min ivriga uppvaktning alltsedan dess.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-10 13:31



Bookmark and Share


  korpfjäder
Det här är lite galet. Men kul. Och ego boy och allt.... pussa en förlagsdirektör lite diskret kanske du får in en fot ändå...
2008-04-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP