Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du är min vårsol, darling!


Vakuum, hålrum, tomma ytor utan dig

paralyserad av skräck -
sängen tom och ödslig
lakan med min egen doft

Andetagen svalnar
svalnar



((Finns du för mig?)



Extra mörkt på morgonen
särskilt svårt jag vaknar
greppar tyget, svettvått, rivet
söndergivet, utblommat i mönstret

När var kvällen sist så kall?
kölden



((Finns du i mig?)



Som att vara en del av en fors
och aldrig brännas bort
som att rida med häst mot ett kors
men inte nå fram

Tuvor ska spira -
vårsol




är du
min savkorta sommar,
mitt skyddande löv,
singlande, skakande, sårbart sederad




(Så finns du)










Fri vers av Poetnissa
Läst 643 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-16 20:08



Bookmark and Share


    Lynx
Åh, så skön!
2008-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Poetnissa
Poetnissa