Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga piller hjälper


Vintern
på väg
att ta slut
Ljuset
redo att
segra

I mitt fönster
spanar jag
på världen
den som krymper
kryper närmare
för varje dag

Tekoppen
mitt sällskap
min edsvurne vän
vapenbroder
i kriget
(mot galenskapen)

Kanske
är vi
de enda
vakna
Kanske
hela världen sover
(sin skönhetssömn)
Kanske
omöjlig
att väcka
I alla fall
svårt
Vet inte hur
man bär sig åt
för att väcka
en värld
(som sover)

Tekoppen
vägrar svara
på min fråga
Kanske
för mycket begärt
att kräva
SVAR
finns nog inget recept
Inga piller
hjälper

mot trångsynthet




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 569 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-08 14:02



Bookmark and Share


  Zam
du o din tekopp... texten är fin...fundersam o lite nedstämd...
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart