Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
chicago, oak park 2002-2003


en aupairs bekännelser.



vid den klordränkta poolen bosätter sig chicagos alla medelklassbarn
de som inte riktigt ha råd att ha den just utanför fönstret
det kallas alla möjliga internationella nannynamn
en olga
en verena
och kanske en tove
nittonåriga flickor med drömmen om väst

vid den klordränkta blåa poolen springer barn och skjuter varandra
bang bang you're dead
i irak färgas vattnet rött

här stoltserar familjerna i sina matchande jeansdräkter
medan poolpojken tar av sig tröjan
och hemmamorsorna ler
här tisslas det och tasslas om vilken mexarfirma som bygger billigast
medan murar byggs mot syd
och pojkarna dör för sitt land

olga
verena
och kanske en tove
skakar tyst på sina huvuden
men de far låna jeepen och betalt varje fredag
och farsan visar var man skaffar falskleg
de får till och med vara med
vid familjefotagraferingen vid den fejkade öppna spisen

so how long does it take to fly from switzerland


vid den klordränkta poolen
badar barn i ovisshet
det viktigaste är att olga
verena
och kanske en tove
lär barnen hur man stavar till patriot


bang bang
you're dead

i irak färgas vattnet rött














Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 804 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-10-10 10:31



Bookmark and Share


  Spegelvänd
snyggt!


åh nu börjar jag tänka på min usa-tid..
2008-10-11

  Shininkagemusha
Snyggt med den interkontinentala kopplingen, och stillsamt sorgset nästan förundrat språk.

Riktigt bra. Bokmärke.
2008-10-10

    ej medlem längre
Som vanligt oerhört välskrivet,
fängslande och berörande!
*applåderar*
2008-10-10

  Aisha VIP
...riktigt , otroligt bra...!!!
..bokmärker!
2008-10-10

    Melona
Som en
picka mot tinningen

ett ifrågasättande och ett budskap
som jag verkligen uppskattar

tack,
detta är riktigt, riktigt bra!
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP