Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dina skitiga fotspår...

 

 

I dina skitiga fotspår 
där samlar jag din förlorade längtan
din ångest utan botten
tappade piller och ett vilset liv
där bakom går jag och samlar spillror av ett trasigt barn 

Jag krockar med skräcken som du i stunder inte orkar bära 
jag plockar upp den och bär den tillsammans med skulden 
men den glider ur mitt grepp för att åter hinna ifatt dig 

I dina skitiga fotspår famlar jag i din dimma 
en dimma så oformlig och mörk
att döden blir en lockande befrielse 
Dimman fyller mig med spyor, urin och en liten kattunge 
där finns solkiga presenter och hot om att mamma ska dö 
där finns ett varigt brännsår och din fjärde födelsedag 
 
Där bakom i spåren ser jag den skräckslagna pojken 
han som krampaktigt höll armarna hårt om min hals 
jag hinner bara snudda vid honom innan han försvinner igen
I dina skitiga fotspår jagar jag förtvivlat något som ska hålla 

något som kan laga din trasiga själ 
 
Dina fotspår bleknar sakta bort 
jag springer fortare för att hinna före tiden 
den lilla tid som finns kvar mellan dig och slutet 
och början på något nytt 
 
MM©



Fri vers av Beyond Eternity
Läst 492 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-05 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Beyond Eternity
Beyond Eternity