Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till han med de gröna hundögonen

Är det slumpen som målade alla dina drag så vackra
Eller är du av en annan sort?

Du får mig att undra när du lyser med ditt leende
Som de i hollywood fast utan det där falska

Med dina gröna ögon, oskuldsfulla
Likt hundars fast utan det där bedjande

Jag tror att jag når enda in till din själ genom dina ögon
Och då har dessa ögon också sökt sig in till min själ

Din mjuka kind gör världen hanterbar
Du ger mig en känsla av lugn
När jag får ligga intill dig, kind mot kind
Känna hud mot hud och krypa in under den

Jag bor under din hud, vet du det?
Jag andas genom din mun

För jag trillade liksom på plast när jag fick dig
Jag är en rättplacerad pusselbit
Mellan dina läppar




Fri vers av Pascali
Läst 592 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-11 21:43



Bookmark and Share


    Ulf B Karlsson
Det första som slår mig är ord.
Ord ord ord.
Det finns tankar här inne som är intressant, som författaren skulle kunna mejsla fram på ett mer sublimare sätt.
Inledningen till exempel:
"Målade slumpen dina drag så vackra?"
Jämför formuelringarna, jag har sex ord, du har tio, ändå säger vi samma sak.
Man kan spetsa formuleringarna genom att snida bort onödiga ord, på samma sätt som man vässar en blyrtspenna, eller täljer en träskulptur ända tills allt onödigt är borta....

Jag är en pusselbit
som hamnat rätt
under din hud
2009-01-15

  Larz Gustafsson VIP
"Din mjuka kind gör världen hanterbar"

En superb rad! En av flera.
Bravo, P!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Pascali