Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En porslinsdocka med sinne för väder

Av mina tårar
kan man göra vattenfall.
Av mina tårar
kan man göra en till
Nilen.

Att folk sårar mig är jag van vid,
att bli sårad är inget som förvånar mig längre.
Det har lett till att jag
alltid
alltid
tror det värsta som alla.
Och det har lett till att jag
alltid är hemskt elak,
och jag är hemskt känslig,
och det är så lätt,
det är så fruktansvärt lätt,
att ha sönder mig,
jag är en porslinsdocka
med ett hjärta av ännu känsligare material.

Jag har så lätt för att regna
jag har så lätt för att storma
och mitt hjärta är en tornado,
eller en sol,
Och den här solen håller hela tiden på att slockna.

Jag är ett stormoväder,
Och det är alltid så att man inte vet
ifall man ska bära paraply
eller parasoll,
för det är bara stormen själv
som vet när det är

dags för tornado.




Fri vers av Sandrew
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-27 00:38



Bookmark and Share


  mmalouu
"jag är en porslinsdocka
med ett hjärta av ännu känsligare material."

Rörande. Heter det så?
2008-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Sandrew