Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kom att tänka på en person jag inte tänkt på, på väldigt väldigt länge, mer än när jag tänkt på de vackra saker jag ärvt.


Dina porslinskatter i köket, vart är dom nu?

Jag minns
när jag var fyra år
och mamma och joakim och jag åkte till farmor
(som egentligen är mammas farmor men nu också
fick bli min då jag inte hade någon
pappa
som kunde låna mig sin mamma)
som bodde i Majorna
och vi
bor i Bergsjön.
Det tog alltid lång tid
för vi åkte spårvagn
och jag hatade att det var så långt
nu saknar jag att få åka så länge
så länge

Jag saknar Majorna,
Jag saknar lägenheten
Jag saknar
dej

Farmor sa
'ett' apelsin
farmor's lägenhet var liten
jättevacker
och låg nära en gigantisk skola

Jag saknar
dej

det gör ont att skriva
för nu gör det ont för att jag minns
saker jag förträngt
och jag saknar dig så förfärligt

farmor var alltid tunn
och alltid snällast
jag har aldrig sett henne arg
?

farmor var alltid så blek
och luktade så gott
och hennes röst var så fin
krasslig men ren och så tyst och
döende

Farmor hade en matta i vardagsrummet
som jag inte tänkt på
på tre år
men när jag skriver det här
minns jag
att jag och Joakim
brukade leka med små bilar däri
och två plastgiraffer
som var
kanske 10 cm

för mattan såg ut som gräs
tyckte vi
för den var fluffig
och den var grön
och den var gul

Mamma älskade farmors hyllor
för dem var fulla
fulla
med böcker
och det är bara ringaren i Noutredam
jag minns
och mamma sa alltid
att den var hemskare på riktigt
än i Disneyfilmen
för folk dog

Jag sa att jag aldrig skulle läsa den
jag sa att jag aldrig skulle lära mig läsa
för då kunde jag undvika att kanske råka läsa den

Jag har läst den fyra gånger när jag skriver det här







Faaaan vad jag saknar majorna
och böckerna
och doften
och lägenheten
och dej.









(Farmor dog när jag var sju och jag grät så att jag trodde att jag skulle gråta hela livet ut)




Fri vers av Sandrew
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-09 03:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sandrew