Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du tänder liv



skälvande sista minuter
innan hjärtslag förstummas
då du framför mig
är det minsta att begära
men varje del för händer
att ta till

långsamma steg mot dagen
som längtan kupat
i rädslans brustna innanfäste
men aldrig fann makt att besegra

när aromerna av din skönhet
bjuds till smak från mina läppar
vattnas en uttorkad öken
och du tänder liv
som aldrig ens levde för någon

vem kan då vända bort
till andetag utan glöd
när din närhet är en fyllnad
där tomhet skakats av hopplöshet

hos dig hör jag
skrattets ekande guldgruva
stryka glädje mot min sorg

ömsint slog du rot
i det avstängda något kalla
målade färg på det svarta
genom kärlekens mystik

det vi känner men ännu inte förstår

äntligen har höstdag
förvandlats från regn och saknad
till solens varmaste vind
när den rör vid oss
omfamnar tröstande
våra skal av fysisk längtan





Fri vers av devilsangel
Läst 385 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-09-13 10:07



Bookmark and Share


  isabel louise
UNDERBART VACKERT! Dina ord är helt fantastiska! varje stycke är skälvande vännen! :)
2008-09-20

  genni VIP
UNDERBART skrivet, väldigt fint!
2008-09-14

  Michaela Dutius
Så skimrande vacker så böljande skön..."det vi känner men ännu inte förstår" - det förstår vi aldrig...vi får leva förundrade vilket är en gåva i sig.
Suveränt diktat!
2008-09-14

  "Silver" VIP
Språkpärlor som alltid när man läser dig: "dagen som längtan kupat" ... "andetag utan glöd" ... "ömsint slog du rot" ... och det allra bästa, slutraden! "Våra skal av fysisk längtan". Ett poetiskt uttryck som stannar kvar.

Det finns en spänning och gåtfullhet, utrymme för tolkningar, speciellt i diktens första del.
2008-09-13

  Maria Zena Viklund
tröstande vackert, applåder!
2008-09-13

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert om hösten.

Blir glad av slutraderna, denna soliga höstdag.

"äntligen har höstdag
förvandlats från regn och saknad
till solens varmaste vind
när den rör vid oss
omfamnar tröstande
våra skal av fysisk längtan"
2008-09-13

  aol
trösterik underbar poesi
2008-09-13

  Sladjana Zubcevic
" hos dig hör jag
skrattets ekande guldgruva
stryka glädje mot min sorg "
Underbart skrivet som alltid, min vän.
2008-09-13

  Mona*
Mycket vackert
2008-09-13

  lyckeli
Förtröstansfylld text...skön läsning....
2008-09-13
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel