Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt som inte alls handlar om burkar & bär

Det är inte min avsikt
att sätta på lock
och ställa in burkarna
längst in i skafferiet

att göra sylt bara för att jag har dåligt samvete
då bären övermognar på sina kvistar
är inte heller min grej

men jag är bra på att låta tiden gå
tills jag är säker på om saker svalnat
eller består

för jag vill vara säker

säker på att det kommer ännu en höst
med nya bär
som övermognar på sina kvistar

så att jag utan dåligt samvete
kan ta av locket från de gamla
stoppa ner skeden
och ta en njutningsfylld tugga




Fri vers av Tina-sol
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-24 10:47



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Ett glatt budskap tidig morgon fö mig, som lever för dagen, utan äppelmos!
2008-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol