Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig Askungens knark


Barnen ramlar, slår sig
Trots att jag egentligen inte orkar
hör jag mig själv skrika
- Ja ja, jag kommer!

Försenat kaffe följs av en rad svordomar
Trots att jag egentligen vill be arbetsgivaren dra åt helvete
hör jag mig själv hojta
- Ja ja, jag kommer!

Monotonta slentriansamlag
Trots att det egentligen inte är speciellt skönt
hör jag mig själva tjoa
- Ja ja, jag kommer!

När barnen är tröstade,
chefen är nöjd
och maken är tillfredsställd,
undrar jag hur tusan Askungen orkade?




Fri vers av Häst
Läst 675 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-10-16 00:57



Bookmark and Share


  Linen
Jo, den här var bra! Faktiskt lite småfinurlig. Sammanhållen dikt med rak linje. Bra!
2008-12-04

  Människa
eller sista raderna snarare
2008-10-29

  Människa
en ordlek som lyckades i tredje stycket, verklighet och titeln... sista versen kanske skulle vara mindre uppenbar eller humoristisk...
2008-10-29

  Jojo
med sarkasm och humor kommer man långt

tycker du har skrivit en härlig vardagsnära text som är väldigt lätt att ta till sig
2008-10-16

  VampyrÄngel
fy sjuttan, så bra skrivet!
2008-10-16

    Melona
ja fan

jag ska börja knarka annat än
poesi...

det finns nog inget farligare än så,
så är det bara...

du skriver så träffande och
med attityd som strålar

nice as hell
måste jag inflika

tackar du
2008-10-16

  vildengel
otroligt snyggt! verserna slår som knytnävsslag i sanningen, om det här att hela tiden räcka till.
2008-10-16

  Staffan Welroos VIP
riktigt bra! snyggt med de 3 "verserna" som leder fram till den 4e! Ska faktiskt bokmärka denna ett tag!

*applåd*
2008-10-16

  Nova-Liv
mycket bra skildring om ekorrhjulets ja-sägande kraft. skut maken, hyr ut barnen och säg upp dig,.......och sen kan du leta efter askungens knark *ler*
2008-10-16

  Eaglemountains VIP
Vardagsbekymmer för en utarbetad tjej.....
2008-10-16

  Vildaste
oerhört bra text, men med sorg känner man igen sig/vilda
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Häst
Häst