Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommentera gärna!


Jag är som du, fast på arabiska

Vem kunde ha gissat att hon bar på ett annat land?
det kanske var gud, eller Allah
eller en mutation som gav mig fel färg
du skyllde det i alla fall på vädret

du och jag - jag klassar oss som bröder
med samma aggressioner
och samma tvångstankar
kan man tro att vi är ett
men våra inre atlas skiljer oss samman

man kan väl klassa det som libanesiska fräknar
eller bara något jävligt fult
men att allting skulle bli såhär var ganska oväntat
du ifrågasatte färgen på mina ögon
som att alla våra problem hade bosatt sig
där
du var inte rasist
men jag vara bara fel land för dig
"fan för dig och dina jävla Libanesiska specialkrafter"
jag önskade försiktigt för mig själv att Batman var min pappa
istället för den där bruna, okända snubben
och att du inte hade avvisat mina avvisningar

afouen
betyder förlåt på arabiska
jag skulle säga det till dig mer uppriktigt
men du valde helt fel del av mig
och den delen kan bara arabiska
Sverige slår (för kung och fosterland)
sin väg ut ur mitt ansikte
för jag hör inte hemma här
och
inte du heller
för en libanes har inte dr. martens
(eller vad var det nu Mohammed sa?)
och ditt ursprung tillåter inte septum

men vad hade det blivit av oss?
vi var blandraser
som rasade i färg
fel färg
fel världsdel
fel språk
fel kroppsspråk

vi var inte rätt
men tillsammans, med eller utan uttal
bildade vi ändå en hel ras




Fri vers av Kräm
Läst 399 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-24 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kräm
Kräm