Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Peter Englund tror inte på författare med sociala talanger.

Peter Englund tror inte på författare med sociala talanger.
Han ifrågasätter varför man ska skriva
om man kan le och tala med hela världen.

Men inte ens den sociala talar om allt med alla.
Den som ler är nödvändigtvis inte gladare än den slutne.

Det är som att säga till sitt barn
" Du kan inte sjunga"
när man menar att hon inte har någon sångröst
och på det sättet tystar ett behov
Barnet slutar i kören eller börjar mima sina sånger.

Ska den sociala slänga sin penna och prata istället?
Det låter som en klar begränsning av uttrycksformerna.

Det handlar om ett behov. Inte om personlighet.

Innebär detta att alla i svenska akademien är sura och osociala?




Fri vers av Tina-sol
Läst 236 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-23 11:36



Bookmark and Share


  Blodros
..du, det här är viktiga ord.
Just precis...ett behov..som kommer inifrån som vill ut...om det är i sång, skrivande, skrikande, dansandes eller nåt annat, så är det likväl av enorm betydelse för den personen.
Och som du skriver så har den sociala behov av att utrycka sig på alla möjliga sätt, liksom den inåtvände...
det är så lätt att bli satt i ett fack och "så är man så", enligt andra...
för det är jy så att ingen vet hur man är och vad man har för behov, inte ens en själv....föränn man provat...det man inte vågat innan...
Här fick du igång mig...
som sagt, viktiga tankar som du fått ner i klara, skarpa meningar som går rakt in i läsaren..
2008-11-23

    Melona
Ha
jag gillar dina tankar och reflektioner kring detta,

ja fan, inte är man social precis då man skriver, då går man ju verkligen in i sig själv och något annat...

men visst fattar jag vad du menar

hehe,
ja kanske de är surmuppar allihopa...
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol