Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De frågar henne ganska omgående om hon har barn...?

En kvinna kommer in på ett cafe.
Hon kommer i samspråk med fyra kvinnor
som känner varandra sedan tidigare.
De frågar henne ganska omgående om hon har barn:

Kvinnan svarar:
" nej jag har inte barn"
De andra börjar genast frågar när det är dags,
de ser ju på ringfigret att hon är gift.
Som att de känt henne länge knuffar de henne
förtroligt i sidan.

En kvinna kommer in på ett cafe.
Hon kommer i samspråk med fyra kvinnor
som känner varandra sedan tidigare.
De frågar henne ganska omgående om hon har barn:

Kvinnan svarar:
" nej jag är barnlös"
Samtalet tystnar för en stund.
De andra börjar genast tänka på sina egna små
därhemma och på hur lyckligt lottade de är.
Innan en i sällskapet påtalar att den barnlösa kvinnan åtminstone
slipper sömnlösa nätter och blöjbyten. Stackars henne viskar någon.


En kvinna kommer in på ett cafe.
Hon kommer i samspråk med fyra kvinnor
som känner varandra sedan tidigare.
De frågar henne ganska omgående om hon har barn:

Kvinnan svarar:
" nej jag är barnfri"
Ganska snabbt avslutas konversationen.
Kvinnan lämnar sällskapet med en känsla av att ha sagt
någonting fel.
De andra sitter kvar och talar om att hon nog var en karriärskvinna
som träffar åtskilligt med män.

Vad kvinnan kände då hon fick frågan " Har du barn?"
Det vet bara hon själv.






Fri vers av Tina-sol
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-29 15:35



Bookmark and Share


    Stella Stol
Tänkvärt.
jag gillar dom olika varianterna tillsammans
2008-12-03

  frantic
Så tankeväckande..
ja, vad kände hon?
Att hon inte tillhörde sällskapet,
(gjorde någon det..)
att hon var tvungen att markera det..
eller var hon bara sig själv..
men märkte att hon hade
sagt nå't fel..

i det sällskapet,
väntar med spänning
på fortsättningen
måste finnas..
för visst, de var ju fyra
och fyra är fler än tre
2008-11-29

  Vildvittra
Intressant text som väcker tankar.
2008-11-29

  Blodros
Du visar här hur viktigt språket är och betydelsen av vilka ord man använder. och hur andra tolkar och dömer.
sorgligt....att att orden inte får vara fria..

Me like a lot!
2008-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol