Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart möter svart (och ändå syns konturerna)

svart möter svart
och ändå syns konturerna

en mörk bakgrund i en mörk värld
och en svart gren från ingenstans
Där sitter hon
sorgfågeln

svart möter svart
och ändå syns konturerna

Hon är skuggad bakom vingen,
sotad under ögonen
och det glittrar silver på hennes fjädrar

Det fastnar mot min hand
där jag försöker nå
utan att lyckas beröra

svart möter svart
och ändå syns konturerna

den som sa att det bara finns en nyans av svart
ljög




Fri vers av Tina-sol
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-07 22:04



Bookmark and Share


    Stella Stol
så vacker syns din dikt
2008-12-10

  Ulf Popeno
Väldigt stilskön som dikt, om en skön färg. Där finns två poler, båda i svart, och en dialog som aldrig blev av. Du nämner konturer, inte kontraster. Så polerna verkar vara på samma sida.
Jag köpte ett seriemagasin av Danijel Zezelj i helgen. Och jag blev helt frälst på denne konstnär. Halva söndagen gick för att studera och lära om dessa varianter av svart. En mästare i svartkonst. http://www.dzezelj.com/
Svart kan stå för så mycket. Djup, melankoli, skydd, trygghet.

2008-12-08

  Lejonhjärtas poesi
En innerligt vacker dikt om mörker och häri finns många nyanser och svart som möter svart målar vackra bilder. Den som har förmågan att se kan skönja ljuset.
2008-12-07

  Blodros
Här visar du upp en annan sida av ditt skrivande.

och i denna håller du ihop det mörka hela vägen och det ger den en unikhet som jag gillar.
för mig visar denna upp en mörk sida som inte är sorlig, bara mörk och vacker!
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol