Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av annlie


Tomten

En gammal man me säcken mellan husen går
hur i allsindar ska man hinna me detta detta i sina år?
knacka på dörrar som sig bör
och sedan går innanför
fråga efter snälla barn
som sitter och leker me sina garn?
föräldrar som alltid är så glada i sina kläder
skryter om om vind å väder
herrn i huset ska väl säkert hålla sitt lilla tal
fast han är nog väldigt skral
"oh, mina vänner..jag minns
där i barskåpet finns..."
frun i huset måste genanst tillrättavisa den trötte tomten genom dörrens port
å det nog ganska fort
Barnen har nog redan börjat slita sönder en massa paket
ivran i det huset är nog ganska het
TV-n skvalar för fullt i de detta nu
det vet nog både jag å du.
Ack om detta vore en glädjens timme ändå..min vän..se där
tomten fortsätter sin runda utan minsta besvär
Han får hålla på detta dygn...nästa dag
är han nog nöjd å glad
julafton är då över
medelsvennson har giort av med mycket klöver

Amen för detta idag å nu...




Fri vers av anita VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-14 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anita
anita VIP