Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sliten vänskap

Du är julen som till slut regnade bort
Du är all den glädje som varade för kort
Du är allt jag någonsin velat och vill
Du blev löksaften i min vidgade pupill

Du är min förlorade själsfrände
Du blev min döende kamrat
Jag kan inte förstå hur vår vänskap vände
Du var min livsenergi. Min mat.

Åren gick, och vänskapsbanden började svida
Jag borde verkligen anat det, på något sätt.
Det var tre vackra år, med dig vid min sida
Jag tuggade och svalde. Men nu är jag mätt.

Kaptenens karta har nu blåst iväg
Hans närmaste man har hoppat över bord
Bland korallreven skapade du din egen värld
Havet lockade, men skenet bedrog

Du rensades nyligen ut från mitt arkiv.
Du blev ett stavfel i min adressbok
Vem är du? Existerar du i minnena från mitt liv?
Ta det lugnt. Till jul blir det storkok.




Fri vers av TheMoon
Läst 362 gånger
Publicerad 2008-12-18 17:44



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Du skriver texter som man vill grunna på. Den här är verkligen spännande. Vad är det som gör att vänskap tar slut ...?
"Jag kan inte förstå hur vår vänskap vände
Du var min livsenergi. Min mat."
---
"Jag tuggade och svalde. Men nu är jag mätt."
---
Att komma på sånt tycker jag är genialt.
2008-12-26

  Theres Westerlund
wow vilken fin...jag älskar metaforer och du lyckades verkligen fånga dem
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

TheMoon
TheMoon