Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horace, du mina drömmars man

Horace,
du mina drömmars man
Hur du skulle svepa mig ut över dansgolvet
i Gyllenesalen och viska litterära fraser i mitt öra.

Horace,
det är någonting med siden, chiffong, flugor och frackknppar
som överskuggar min ovilja till att dansa offentligt
En hemlig fantasi om de fina salongerna och akademierna

och visst skäms jag över fantasierna....

men Horace, du är som en dockskåpsfigur som passar i mitt intellektuella rum.
och jag undrar vad din feministiska hustru skulle tycka om hur jag objektifierar dig nu.

Oh, Horace...i en större verklighet där vi talar om gradtal på tvättmaskinen och att mjölken måste köpas skulle du nog sätta själen i gallfeber.

Det finns någonting arrogant i din person,
en överlägsenhet och en distans.
En man från en annan tid
som en konserverad rokokomöbel

egenskaper som jag inte hade föredragit i en vardagsman
men Horace i drömmen är du bara min
och vi dansar hela natten i de fina salongerna
och dina iakttagelser om livet, litteraturen och människorna
är knivskarpa




Fri vers av Tina-sol
Läst 731 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2008-12-21 10:57



Bookmark and Share


  kissmequick
vet inte hur Horace dansar
men själv dansar jag rätt bra..
får jag lov, haha..

bra dikt !
drömmen blir kanske verklighet
en dag.. trots hustru och all
litterär knivskarphet
är han säkert lättflörtad
2009-06-19

  Nanna X
Verkligen knivskarp och lyckad objektifiering! Och visst är tvättmaskinsverkligheten större än dansgolvets (tyvärr)!
2009-06-19

  Lili Samuelsson VIP
helt underbar
"det är någonting med siden, chiffong, flugor och frackknppar"
hela texten är fantastisk, att dedikera en text till horace och resonera kring hur upplevelsen är, fullkomligt lysande, bokmärker
2009-06-18

  Ulf Popeno
Horace är ingen vanlig man, det hör man på namnet. Snart slipper han vara ständig. Månne han vill bli självständig?
2008-12-21

    Stella Stol
Fantasi, dröm eller verklighet?
Jag gillar denna texten
2008-12-21

    ej medlem längre
Denna drömfantasi tycks mig synnerligen träffsäker!
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol