Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska bli en rebell

Jag tjuvkikade aldrig
bakom några luckor i kalendern
när jag var barn

numera öppnar jag inte luckorna alls,
har förlorat något i min nyfikenhet

även om jag vill kika bakom verklighetens hörn
och veta vad som väntar där
innan jag tar nästa steg

och blir kvar

så jag ska klämma på paketen under granen
och försiktigt lossa tejpen då ni andra sover
Jag ska gå för röd gubbe när ingen ser
och känna rebellen födas inom mig




Fri vers av Tina-sol
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-21 15:54



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Härligt, stick du ut hakan, vicka på höfterna, sväng med armarna och peka med hela handen min vän tag plats, tag plats!
2008-12-23

  kia k-n
Härligt!
Jag blir glad och upplivad av din text.
Vi måste våga ta plats i våra liv.
2008-12-23

    Stella Stol
Väcker spännande tankar hos mig!
2008-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Att verkligen vara rebell är att vägra fira jul.
2008-12-21

  Losnall
Eller kanske hitta den kanske, vi har nog alla något upproriskt inom oss, om vi tänker efter.
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol