Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.julen kommer sällan ensam

Jag sitter vid köksbordet och lyssnar till julens sista ljud. Klockan som inte visar tiden tickar högt, barnen drömmer prassliga julklappsdrömmar och familjen skrattar bakom spelkorten på bottenvåningen.

En dag har passerat. En vanlig dag som fått betydligt mer omsorg än andra dagar. Frukosten har varit lite längre och fikat lite mer välsmakande. Fler smaker har samsats på middagsbordet än någonsin tidigare och glöggen har värmt leende hjärtan. Granen stod ståtlig, tyngd av skimmer och med paketen under sina vingar.

Sent somnade flickan med lockar som täckte kudden och med ögon som nyss gråtit.

Dagen var för stor.

Kanske somnar mamman också. Ensam, bakom svidande ögon.

Dagen var för tom.




Fri vers av comvidare
Läst 282 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-25 00:13



Bookmark and Share


  korpfjäder
Ögonblicksbild som så många av alla dina ögonblick bara utplockad och nerskriven så man tror sig vara med när det sker.
den lilla som det blev för stort för och den stora som det blev lite väl tomt för får kanske krypa ihop i ett hörn och läsa julklappsböcker idag? För att krympa och växa...
2008-12-25

  Bjarne Nordbö
Kram.
2008-12-25

  KristinaE
.. både glad och sorgsen julsaga.
2008-12-25
  > Nästa text
< Föregående

comvidare
comvidare