Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hamnen dit förlista seglar



vänd dig om mot vinden
låt den omfamna din vilsenhet
i grynings stilla vaknande

våga känna att i brisen
lever en kärlek
för stark att förinta
för stor att glömma bort
insup njutfullt
sanningen i ditt hjärta

ser du nu
att vågorna lugnat ner sig
stormen går till stiltje
det som revs kan åter byggas

med vetskapen
om att hamnen dit förlista seglar
tar tryggt emot
när havet glänser guld
i tidvattnets sista skede


















Fri vers av devilsangel
Läst 379 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-01-26 08:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Havet är en underbar metafor för livets olika skeden. Underbart vacker dikt som andas framtidsro.
Hade inte denna poppat upp som en relaterad text till min senaste hade jag missat denna...
2009-02-08

  Michaela Dutius
Så hoppfullt mitt i sorgen att öven förlista har en hamn
2009-01-27

  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet vännen min.
2009-01-27

  Teresia Ridell
Jäklar vad vackert !
Ryser till av välbehag o läser gång på gång.
Underbart !!
2009-01-27

    Lars Gullberg
ett signum

En devis för den goda världen

Snyggt, gillar det här.

Lasse
2009-01-27

  stenhur VIP
vinden och havet, symboler för en allomfattande oändlig kärlek. Trösterikt och mycket mycket vackert!
2009-01-27

    Bodil Sandberg
Ja..nu kommer vi in på titeln igen..hamnen dit förlista seglar..får ett pirr i magen..för det är så underbart vackert poetiskt..och ..ja hela din dikt är stor och underbar
2009-01-27

  Lena Renman
Vacker drömst poetiskt och tröstande skrivet
lena
2009-01-26

  ~~*MariamAurore*~~
synnerligen vackert diktat vännen
2009-01-26

  blackandwhite333
Mjukt och vackert känslan av hopp som åter tändas kan. Bra mkt bra :)
2009-01-26

    ej medlem längre
Ohhhhhhhhhhh min vän du ger mig kraften åter---hur visste du att jag just behövde dessa ord? va? hurrrrrrrrrrrrrrrr----herregud, vad glad jag blev och stolt---vackert skrivet vackert!
2009-01-26

  isabel louise
åh så vackert och betryggande skrivet!
2009-01-26

  prinscess VIP
mycket vackert ordat
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel