Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marionett

Jag har tyngt mitt öga med
Alldeles för mycket kajal
Tårar smetar ut
Det som du trodde var det som var jag

Kan aldrig hålla minen
När makeupen spricker
Det är då ni slutar svara
På mina halv tre samtal

Mitt i natten
Ska man ändå inte sova


När stjärnorna lyser som starkast och månen somnat på sned



Är då våra leenden är som ärligast
Allt som vi känner blir som intensivast
Aldrig har jag älskat så
På dagen

Kommer ångesten
Från fylle sms och spyan i min papperskorg


En plötslig vetskap
Ett slag rakt mellan mina gröna

Du dök aldrig upp igår
En kyla i mitt rum
Griper tag och förstenar

Lurat mig själv
Till att du tyckte om mig lite
Lite mer än dom andra

Men jag var bara en marionett
I ditt skådespel
Där du står för både manus och regi

Du klippte av mina snören
Nu ligger jag döende på scenen


Och ni applåderar



Du matade mig med lugnande
Teg mig till desperation
Tills jag hamnade i en sjukhussäng

Nästan andlös

Sen backade du över mig med din motorcykel




Fri vers av Pytti
Läst 495 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-02-07 16:45



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Tungt och starkt!

Jag känner med dig! Och så bokmärker jag naturligtvis din din dikt/ text! <3
2023-09-14

    Herr Ångest
Uff.. du får en applåd.. trots att du, eller kanske just därför, att du ligger på (poeter.se)scenen o blöder ut dina mörka smärtsamma ord.
2010-04-09

  "Dempa"
Bly tungt!
2009-02-09

  Carl Thomas
Love was never ment to be cool...Jag hatar den jävla kärleken.
Hon flörtar med en, men bara för en saks skull..hon har en apa kring halsen som stryper efter begär. Och sen står man där som ett fån och polarna skrattar åt en. Varför? Bara för att man vägra inse det otäcka....

I fuckin hate love men ja är en sucker for love ändå.
Schizo-pizzo?

But we´re cool now ;)
2009-02-07

  Svartsilver
Aj.. kärlek kan göra så jävla ont!
2009-02-07

  Marie Å
Så bra skrivet..... en text som berör.....
2009-02-07

  Larz Gustafsson VIP
Verkligen abrupt, brutalt och oväntat slut där...
2009-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Pytti
Pytti