www.youtube.com/watch?v=mz4dpbk8YBs" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
adagio ~ albinioni
www.youtube.com/watch?v=mz4dpbk8YBs



k ä r l e k är Det Stora Medlidandet




när själen krampar sin sömn
förtvivlad över att inte kunna vakna

det är då det behövs kärlek
varliga smekningar medkänsliga

sånger ur blickar av eld
milda ord ur källa

så tinar de svarta sorgernas murar
& tårar av sanning skimrar läkning




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-02-07 23:28



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Vacker dikt, och rosen på din sida passar dig!
2009-02-08

  Måna N. Berger
Jag tänkte på ordet "medlidandet" Kärlek är inte medlidandet som "tycka synd om", lite uppifrån; kärlek är de stora Med-lidandet, någon som går med in i lidandet med varliga smekningar och värme, och orkar stanna kvar tills "tårar av sanning skimrar läkning"
Det är en vacker beskrivning du gjort av kärleken!
2009-02-08

  Måna N. Berger
Ja, sant.
2009-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna