Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marsbarn

Jag gissade vilken månad du var född i
Du blev imponerad
Och jag sa att jag lätt kan urskilja oss vinterbarn

Som bär känslorna längst ut på tungspetsen
Som när vi faller faller hårdast för dom
Som kan krossa oss med en tumnagel

Vi satt på Ronnebys bästa pub
Som faktiskt kunde spela Håkan Hellström ibland
Vi ramlade i takt
Ini varandra

En stjärna hade fastnat på din kind

Du ville alltid vara lite alternativ
Med glittersmink och retro plagg
Och att faktiskt åka till Hultsfred för musikens skull

Jag tog din hand
Tror vi dansade hemåt på kullerstenarna
Känn ingen sorg för mig....

..... Ronneby


Och vi var stans bästa barn
Med övervintrade proggföräldrar
Uppfödda på nationalteatern
Matade med vikten i att göra revolution

Du följde mig hem
Till stugan på mina föräldrars tomt
Med snåla värmeelement
Kylan viskande genom väggarna

Vi sökte värme i min 90 säng
Du andades i mitt öra
Tänk vad nära vi är nu

Nära men inte ända fram




Med morgonen ramlade vi tillbaka







Fri vers av Pytti
Läst 879 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-02-09 15:30



Bookmark and Share


  Roula O
mycket bra skrivet... många härliga känslor förmedlar du :)
2009-02-13

    Lindizz
Mycket mycket bra skrivet.
2009-02-11

  Micael Axelsson
Stilen! Denna berättande stilen, jag sväljer och flödar med den, likt regnet flyter jag fram genom dina ord. Det är så mycket man får veta, för det berättas hela tiden i det du här investerat och levererat. Det är om en med viss smärta, jag lyssnar till de sist skrivna... för det känns som om stunden fick rinna bort, och bli till ett minne. Ett väldigt fint sådant.
2009-02-11

  Mr Lindemann VIP
Väldigt talande fin och skirt vackert som en springande vårbäck en lugn blommande dag då ljuset av solen när marken och allt känns sådär innerligt
2009-02-11

  bögpoesi
Du skapar bilder av meningarna. Känner igen detta, kanske var det ruset av alkoholen, eller att våga släppa den logiska stelheten i verkligheten, för stunden sjunga stolt om sin stad och tacksam över livssituationen.
Sen dör man i sömnen och vaknar med nya andetag, ramlar tillbaka till det vi mest är vana vid
2009-02-10

  Larz Gustafsson VIP
Har hört så mycket gott om Ronneby...

Livfull och fin dikt som verkligen känns bra och sitter som en smäck.
Tycker mycket om ditt språk.
2009-02-09

  "Dempa"
mycket bra, saknar ord!
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Pytti
Pytti