Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Albyspråket/ blattesvenska: Zatla = Hasch, Beslik = en femma (mått av hasch, 5 g), Ayna = polis/poliser, Pass på dom = skit i dom, Mecka = rulla en joint, Blattar = invandrare, Tillbax = tillbaka, Zutten = jointen, Jiddra = provocera; om bråk


Rastafari power

Livet rullar på som zatla
En beslik fixas, snabbt vi möts
I t banan kl fem, shit broshan de e kört
Ayna kommer springandes
Pass på dom som fuckar
Dom tar och tar kriminella blattar

Fuck det, ja hinner ändå springa ifrån
Sätter mig i ett hörn och meckar en
Bob Marley i lurarna och lutar mig tillbax
Flummar och mår bra, drömmer om god tider

Då allt va som de skulle va
Ingen stress, problem eller bråk
Ja ser hur snabbt de går, livet ba passerar
Framför mina ögon det rullar förbi

Men ja märker inget alls
Zutten i min hand, den brinner långsamt
När jag tänker tillbax, kommer ja ihåg: inget alls
Mina hjärnceller bränns sakta men riktigt bra

Inget minne har jag kvar
Folk måste sluta jiddra
Alla sköter sitt och mår bra
Om ni vill så, kicka en lite då och då

För alla er som inte håller me
Håll käften bre och se på
Hällre må bra nu än då
Så fuck er, tagga så långt de går….




Fri vers av Bellé
Läst 561 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-16 16:36



Bookmark and Share


  "Dempa"
Fantastisk text!
2009-03-24

  Manal
all skrivande är posi, men frågan är när orden blir till verkligehet.. att kunna uttrycka sig kan hjälpa en på vägen
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Bellé
Bellé